«Η κεντρική τράπεζα της Ελλάδας εισηγήθηκε στην κυβέρνηση την πλήρη άρση των capital controls», δήλωσε στο Reuters υψηλόβαθμος αξιωματούχος με γνώση του θέματος και πρόσθεσε: «Αναμένω ότι αυτό θα γίνει τους δυο πρώτους μήνες του φθινοπώρου».

Η κεντρική τράπεζα διενεργεί μελέτη για την αξιολόγηση των επιπτώσεων από την κίνηση αυτή, την οποία θα αποστείλει στην κυβέρνηση και τους δανειστές. Στη συνέχεια, εναπόκειται στην κυβέρνηση να καταθέσει τη νομοθεσία στο κοινοβούλιο, δήλωσε η ίδια πηγή.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει συστήσει στην κυβέρνηση την πλήρη άρση των κεφαλαιακών περιορισμών τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, προκειμένου να μπει ένα τέλος στα μέτρα έκτακτης ανάγκης που ελήφθησαν πριν από 4 χρόνια για να θωρακιστούν οι τράπεζες κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης», επισημαίνει το Reuters.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει συστήσει την πλήρη άρση των περιορισμών», δηλώνει στο πρακτορείο ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος. «Εκτιμώ ότι αυτό θα γίνει τους δύο πρώτους μήνες του φθινοπώρου», προσθέτει.

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να κινηθεί ταχύτατα (στην κατεύθυνση της πλήρους άρσης των capital controls), προκειμένου να διαβεβαιώσει τις αγορές ότι σχεδιάζει φιλικές προς τις επιχειρήσεις πολιτικές, ώστε να φέρει στη χώρα επενδύσεις», τονίζει, επίσης, το Reuters.