Ο κ. Σταϊκούρας μίλησε για μια «εύληπτη φορολογική μεταρρύθμιση με ορίζοντα τετραετίας που θα επιταχύνει την ανάπτυξη», ενώ αναφέρθηκε στον στόχο της μείωσης του ΦΠΑ, αλλά και του φόρου εισοδήματος και επιχειρήσεων.

«Ο βασικός στόχος είναι να επιτύχουμε βιώσιμο ρυθμό ανάπτυξης ώστε σταδιακά να αποκαταστήσουμε τον χαμένο πλούτο της χώρας» είπε χαρακτηριστικά

«Παίρνουμε τον έλεγχο της μεταρρυθμιστικής ατζέντας... θα εφαρμόσουμε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με εμπροσθοβαρές πρόσημο» σημείωσε ενώ είπε πως η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την ΕΕ την επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων. «Πιστεύουμε πως μπορούν να συμβάλουν στην βιώσιμη ανάπτυξη όταν γίνονται με απόλυτη διαφάνεια και περιλαμβάνουν κοινωνικά ισοδύναμα» δήλωσε.

Το δημοσίευμα αναφέρει τέλος, πως το υπουργείο Οικονομικών έχει αναζωπυρώνει το σχέδιο για την πρόωρη αποπληρωμή του δανείου της Ελλάδας, ύψους 8,5 δισ ευρώ στο ΔΝΤ. Η κίνηση έρχεται έπειτα από την εξασφάλιση κεφαλαίων ύψους 2,5 δισ ευρώ, έπειτα από επιτυχημένη έξοδο της χώρας στις αγορές. «Στόχος μας είναι η ενσωμάτωση ενός συνεκτικού, ρεαλιστικού, αλλά εξωστρεφούς οικονομικού πλάνου» σημειώνει ο Χρήστος Σταϊκούρας.