Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, οι αποφάσεις θα ληφθούν σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, που ορίστηκε για την προσεχή Παρασκευή 30 Αυγούστου, έτσι ώστε να τεθούν σε ισχύ από 1ης Σεπτεμβρίου.

Το υπουργείο Ενέργειας προωθεί το μέτρο της μείωσης του Ειδικού Τέλους Μείωσης Αερίων Ρύπων (πρώην τέλος ΑΠΕ) το οποίο μαζί με τη μείωση 6% του ΕΦΚ εκτιμάται ότι θα αντισταθμίσει τις αυξήσεις.

Το πώς θα ενισχυθούν τα έσοδα της ΔΕΗ ώστε να καλυφθεί η «τρύπα» των 800 εκατ. ευρώ σε ορίζοντα 12μήνου χωρίς να υπάρξει επιβάρυνση για τους καταναλωτές, όπως έχει δεσμευθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ενέργειας, είναι το πρώτο μεγάλο στοίχημα για τη νέα διοίκηση του κ. Γιώργου Στάσση.

Ο χρόνος μάλιστα πιέζει ασφυκτικά, καθώς στις 24 Σεπτεμβρίου αναμένεται η έκθεση του ορκωτού λογιστή για τα αποτελέσματα εξαμήνου και θα πρέπει μέχρι τότε να έχουν ληφθεί μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας της εταιρείας κατά 800 εκατ. ευρώ σε δωδεκάμηνη βάση ώστε να αποτυπωθεί σε αυτή η αναστροφή των αρνητικών προοπτικών της προηγούμενης έκθεσης του Απριλίου, η οποία έθετε θέμα βιωσιμότητας της εταιρείας.