Για να ξεκινήσουν οι επιστροφές των αναδρομικών στους συνταξιούχους πρέπει πρώτα να δημοσιοποιηθεί από το ΣτΕ η σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, οι αυξήσεις στις συντάξεις των δικαιούχων θα ξεκινούν από τα 25 και θα φτάνουν τα 204 ευρώ.

Οι επιστροφές αφορούν μειώσεις δέκα μηνών σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. Ωστόσο δεν αποκλείεται να επιστραφούν και ποσά για διάστημα μεγαλύτερο των δέκα μηνών σε συνταξιούχους που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια.

Παραδείγματα επιστροφής αναδρομικών

Συνταξιούχοι Δημοσίου: Αν τους δοθούν τα αναδρομικά σε 36 δόσεις θα έχουν μηνιαίες αυξήσεις σε κύρια και επικουρική, από 90 το μήνα ως και 204 ευρώ το μήνα. Αν οι επιστροφές γίνουν σε 60 δόσεις, οι μηνιαίες αυξήσεις συντάξεων είναι από 54 ως 122 ευρώ το μήνα.

Συνταξιούχοι ΔΕΚΟ και τραπεζών: Αν δοθούν τα αναδρομικά σε 36 δόσεις θα έχουν μηνιαίες αυξήσεις σε κύρια και επικουρική, από 90 ως και 188 ευρώ το μήνα. Αν οι επιστροφές γίνουν σε 60 δόσεις, οι μηνιαίες αυξήσεις συντάξεων είναι από 55 ως 113 ευρώ το μήνα.

Συνταξιούχοι ΙΚΑ: Με αναδρομικά σε 36 δόσεις θα έχουν μηνιαίες αυξήσεις σε κύρια και επικουρική, από 63 ως και 178 ευρώ το μήνα. Με επιστροφές σε 60 δόσεις, οι μηνιαίες αυξήσεις συντάξεων είναι από 38 ως 107 ευρώ το μήνα.

Συνταξιούχοι ΝΑΤ: Έχουν λαμβάνειν (ενδεικτικά) ως 5.576 ευρώ συνολική επιστροφή από μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων για 10 και 12 μήνες αντίστοιχα.

Συνταξιούχοι ΟΑΕΕ που έχουν μόνο κύρια και όχι επικουρική σύνταξη: Αν τα αναδρομικά επιστραφούν σε 36 δόσεις θα έχουν μηνιαίες αυξήσεις στην κύρια σύνταξη, από 38 ευρώ το μήνα ως και 92 ευρώ το μήνα. Με επιστροφές σε 60 δόσεις, οι μηνιαίες αυξήσεις συντάξεων είναι από 23 ως 55 ευρώ το μήνα.