Ικανοποιώντας αίτημα της τουριστικής αγοράς η κυβέρνηση προχώρησε στην αναστολή του τέλους διανυκτέρευσης για τους συμβεβλημένους με την Thomas Cook, δεδομένου ότι, μετά το κανόνι του αρχαιότερου ταξιδιωτικού γραφείου στον κόσμο, οι εν λόγω επιχειρήσεις είναι πλέον αντιμέτωπες με τεράστια ανοίγματα και με υποχρεώσεις που πλέον δεν μπορούν να καλυφθούν.

Όπως ανέφερε παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, συλλέγονται στοιχεία και από το εξωτερικό, όπως η Ισπανία που είχε μεγαλύτερη έκθεση στην Thomas Cook, προκειμένου να προσδιοριστούν οι επιπτώσεις. Όταν ολοκληρωθεί η συγκέντρωση των στοιχείων, τότε θα υπάρξουν και νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες.

Η αναστολή του τέλους διαμονής συζητήθηκε, χθες, Δευτέρα σε ευρεία, κυβερνητική σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, υπό τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα, με τη συμμετοχή του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, του υπουργού Τουρισμού Χ. Θεοχάρη, των υφυπουργών Α. Σκέρτσου, Α. Βεσυρόπουλου,  Θ. Σκυλακάκη και Γ. Κεφαλογιάννη και του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή.

Πηγή: insider.gr