Σχετικά με το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2020 ανέφερε πως αυτό είναι εξασφαλισμένο και πως ακόμη και εάν οι θεσμοί επιμείνουν πως θα απαιτηθούν παρεμβάσεις για να κλείσει πιθανό δημοσιονομικό κενό αυτό θα καλυφθεί χωρίς νέους φόρους ή περικοπές δαπανών.

Ενδεικτικά ανέφερε ως ένα τέτοιο μέτρο την τόνωση των ηλεκτρονικών συναλλαγών – για το κτίσιμο του αφορολογήτου- από τις οποίες αναμένεται ότι θα υπάρχει σημαντικό εισπρακτικό αποτέλεσμα.

Κατά τις ίδιες πηγές οι συζητήσεις με τους θεσμούς επικεντρώθηκαν στην εισπραξιμότητα των 120 δόσεων, στο δημοσιονομικό πακέτο του 2020, στη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, στον προϋπολογισμό στην Υγεία, στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο, στο Λευκό Μητρώο Επιχειρήσεων, στις ιδιωτικοποιήσεις και στις παρεμβάσεις στο τραπεζικό σύστημα, όπως το σχέδιο «Ηρακλής» και το δαιδαλώδες καθεστώς εξυγίανσης του ιδιωτικού χρέους.

Οι αυριανές συζητήσεις θα περιλαμβάνουν θέματα ενέργειας, αποκρατικοποιήσεων, δημόσιας διοίκησης, ψηφιακής διακυβέρνησης και το απόγευμα θα ακολουθήσει ένας συνολικός γύρος αποτύπωσης της κατάστασης.

«Οι διαπραγματεύσεις πήγαν καλά, θα συνεχίσουμε αύριο», ανέφερε κυβερνητική πηγή, αποσαφηνίζοντας πως αν και η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί αύριο επί αθηναϊκού εδάφους, θα συνεχιστεί εξ αποστάσεως και το πόρισμα των θεσμών για την τέταρτη αξιολόγηση θα συνταχθεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου.

Πηγή: insider.gr