Όπως αναφέρει το insider.gr, μετά από πληροφορίες για υπόθεση υποκλοπής στοιχείων πελατών, οι συστημικές τράπεζες αποφάσισαν να προχωρήσουν τις αναγκαίες διαδικασίες για την αντικατάσταση έως 15.000 καρτών, χρεωστικών και πιστωτικών, προκειμένου να περιορίσουν τον κίνδυνο και να θωρακίσουν τα στοιχεία των πελατών τους.

Για την υπόθεση έχει ήδη ενημερωθεί η Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τις συστημικές τράπεζες.

Η υπόθεση δεν επηρεάζει το σύνολο των προς αντικατάσταση καρτών, αλλά οι τράπεζες έσπευσαν να αντιδράσουν μαζικά και συντονισμένα, προκειμένου να μειώσουν τις επιπτώσεις για τους πελάτες τους.

Μάλιστα έχουν ήδη αποφασίσει, κατά τις ίδιες πληροφορίες, να αναλάβουν πλήρως το κόστος αντικατάστασης των καρτών αλλά και το κόστος των όποιων συναλλαγών πραγματοποιήθηκαν.

Τι συνέβη

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, καταγράφηκε υποκλοπή στοιχείων σε ταξιδιωτικό πρακτορείο.   

Πρόκειται για ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των online πωλήσεων τουριστικών υπηρεσιών, δηλαδή κρατήσεων αεροπορικών, ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ξενοδοχείων, αυτοκινήτων, ταξιδιωτικών ασφαλίσεων.