Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του insider.gr, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Παιγνίων αποφάσισε ομόφωνα τον αποκλεισμό της Hard Rock International από τη συνέχεια του διαγωνισμού για την παραχώρηση άδειας καζίνο στο Ελληνικό.

Ομόφωνη ήταν επίσης και η απόφαση να προκριθεί στη συνέχεια του διαγωνισμού η κοινοπραξία Mohegan Entertainment – ΓΕΚ Τέρνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Παιγνίων πρέπει να καθαρογραφούν, γεγονός που οδηγεί τις επίσημες ανακοινώσεις στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και πιθανότατα τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου.

Όπως είχε ήδη γράψει το insider.gr, το πόρισμα που είχε καταθέσει στα τέλη Δεκεμβρίου η Επιτροπή Διενέργειας του διαγωνισμού στην ΕΕΕΠ προέβλεπε τον αποκλεισμό της Hard Rock International από τη δεύτερη και τρίτη φάση του διαγωνισμού (τεχνικές και οικονομικές προφορές), με τη διαδικασία να συνεχίζεται μόνο με την κοινοπραξία Mohegan Entertainment – ΓΕΚ Τέρνα.

Μπαράζ προσφυγών

Εφόσον όλα αυτά επιβεβαιωθούν μέσα στις επόμενες ημέρες, υπάρχει δυνατότητα προσφυγής στα δικαστήρια, κάτι που η πλευρά της Hard Rock θεωρεί βέβαιο, φτάνοντας στο ΣτΕ αλλά και στα διεθνή δικαστήρια.

Και αυτό γιατί, μεταξύ άλλων, επικαλούνται το νόμο που προβλέπει ότι σε περίπτωση αποβολής ενός διαγωνιζόμενου για τυπικούς λόγους, αυτός θα έπρεπε να κληθεί εκ νέου ώστε να δώσει εξηγήσεις και να κάνει τις όποιες διορθώσεις χρειάζονται.