Όπως αναφέρει το insider.gr, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η μητρική εταιρεία L Brands βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την πώληση της Victoria's Secret σε εταιρεία private-equity. Το deal δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και σήμερα, Πέμπτη, ενώ κατά τις πληροφορίες, το τίμημα εκτιμάται στα 1,1 δισ. δολάρια.

Η Sycamore Partners, μια επενδυτική εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη, αναμένεται να αποκτήσει το 55% της Victoria's Secret. Η Sycamore Partners είναι γνωστή για τις εξαγορές της, αφού πρόσφατα απέκτησε και μερίδιο στη Staples.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η L Brands θα διατηρήσει το 45% της εταιρείας.

Ο δισεκατομμυριούχος, Λέσλι Γουέξνερ, που βρίσκεται στο τιμόνι της L Brands για περισσότερα από 50 χρόνια, αναμένεται να απομακρυνθεί από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου και προέδρου της εταιρείας.

Οι δύσκολοι μήνες που προηγήθηκαν

Η πώληση της Victoria's Secret έρχεται μετά από μια δύσκολη περίοδο. Ήταν τον περασμένο Νοέμβριο όταν ακυρώθηκε το ετήσιο σόου μόδας της εταιρείας, μετά τις ανακοινώσεις της Victoria's Secret πως θα πρέπει να «επαναξιολογήσει» το σόου.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, στις αρχές του τρέχοντος μήνα, οι New York Times τάραξαν τα νερά όταν αποκάλυψαν «συμπεριφορές μισογυνισμού και εκφοβισμού» στο εσωτερικό της Victoria's Secret.

Επιπλέον ο Γουέξνερ έχει ήδη βρεθεί στο στόχαστρο, το τελευταίο διάστημα, για τις σχέσεις με τον Τζέφρι Επστάιν.

Πριν από έναν χρόνο ακριβώς, η L Brands ανακοίνωσε ότι βάζει «λουκέτο» σε 53 καταστήματα της Victoria's Secret.