Σύμφωνα με το insider.gr, με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε η χρηματιστηριακή εβδομάδα, καθώς το Χρηματιστήριο Αθηνών άνοιξε το πρωί της Δευτέρας με βουτιά 13%, ανήμπορο να αντιδράσει στις ολοένα και εντεινόμενες πιέσεις που γεννά διεθνώς η ανησυχία για τον οικονομικό αντίκτυπο του ιού.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 12,90% στις 596,42 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 6,51 εκατ. ευρώ.

Σε ελεύθερη πτώση οι μετοχές -Καταρρέουν οι τιμές του πετρελαίου

Κατακρημνίστηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, με τον δείκτη αναφοράς STOXX 600 να κινείται σε περιοχή «bear market» καθώς ο αποκλεισμός τμημάτων της βόρειας Ιταλίας λόγω του κοροναϊού και η βουτιά κατά 30% των τιμών πετρελαίου επέτεινε τους φόβους για παγκόσμια ύφεση.

Στις 10:07 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε βουτιά 6,1% και εισήλθε σε περιοχή «bear market», δηλαδή έντονα πτωτικής αγοράς που συνήθως ορίζεται ως πτώση κατά 20% από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 βυθίστηκε σημειώνοντας πτώση 8,0%, με τις μετοχές των πετρελαϊκών μετοχών BP και Royal Dutch Shell να υποχωρούν πάνω από 20%. Η μετοχή με τη μεγαλύτερη πτώση στον δείκτη STOXX 600 ήταν αυτή της Tullow Oil, με βουτιά 57%.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης εταιριών πετρελαίου και αερίου υποχώρησε κατά 7,3%, με τις τιμές του αργού να βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση αφού η Σαουδική Αραβία ξεκίνησε πόλεμο τιμών μειώνοντας τις επίσημες τιμές πώλησης και ανακοινώνοντας σχέδια για δραματική αύξηση της παραγωγής τον επόμενο μήνα.