Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζόμενων που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού και ανακοινώθηκαν την Τετάρτη από την κυβέρνηση και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μην υποχρεωθούν οι επιχειρήσεις να καταβάλουν το δώρο του Πάσχα στους εργαζόμενους, απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που «αξιολογείται».

Σε ό,τι αφορά στη δέσμη αυτών των μέτρων, επανέλαβε ότι «αυτή είναι η δεύτερη δέσμη μέτρων που ισχύει έως τέλη Απριλίου και μετά θα πρέπει να επαναληφθεί ή να ενισχυθεί».

Για την ενίσχυση των 800 ευρώ είπε ότι θα εξεταστούν όλα τα στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση του υπουργείο ώστε να περιληφθούν όσο το δυνατό περισσότεροι από τους κλάδους που έχουν συνέπειες από την υγειονομική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ έκανε λόγο για τη «μεγάλη είδηση της ημέρας».

«Η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE που ανακοίνωσε η ΕΚΤ, στο πλαίσιο του οποίου θα αγοράζει και ελληνικό χρέος, ήταν κάτι που επεδίωκε η χώρα από το 2015 και το πετύχαμε τώρα», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. «Είναι η δεύτερη απόφαση, ύστερα από εκείνη στο Eurogroup, βάσει της οποίας η Ελλάδα συμμετέχει ισότιμα σε ό,τι γίνεται στην Ευρώπη».

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του κ. Σταϊκούρα (σ.σ. για το δώρο Πάσχα στο 15:26)