Τις ανακοινώσεις θα κάνουν οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης και Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Σε κοινή τους συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών, αναμένεται να εξειδικεύσουν τα μέτρα που ανέφερε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στο διάγγελμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «τελείωσε» την φημολογία σχετικά με μη καταβολή του δώρου Πάσχα από επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, τονίζοντας πως όλοι οι εργαζόμενοι θα το πάρουν. Δώρο Πάσχα όμως θα πάρουν και οι γιατροί και οι νοσηλευτές, παρά την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την επέκταση του επιδόματος των 800 ευρώ και σε όσους απασχολούνται σε επιχειρήσεις που εξακολουθούν να λειτουργούν με μείωση του τζίρου τους, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυταπασχολούμενους.

Ακόμα, αναφερόμενος προφανώς στην εικόνα των γεμάτων καραβιών, για την οποία είχε μιλήσει νωρίτερα και ο Σωτήρης Τσιόδρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμα πιο σκληρών μέτρων περιορισμού της κίνησης, λέγοντας πως «διακρίνω, από ορισμένους, έναν αδικαιολόγητο εφησυχασμό. Δεν θα τον ανεχτώ».