Όπως ανακοίνωσε η νέα υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, όλα είναι πλέον έτοιμα για να ξεκινήσει το πρόγραμμα επιδότησης μέσω voucher, το οποίο θα βασιστεί σε κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το σχέδιο «τρέχουν» τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, οι δικαιούχοι που θα λάβουν την επιταγή (voucher) των 200 ευρώ θα είναι ηλικίας από 4 έως 24 ετών και υπολογίζονται σε 560.000, από 325.000 οικογένειες.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της επιδότησης

Τα κριτήρια για να λάβει κάποιος νέος την επιταγή των 200 ευρώ για την αγορά tablet, laptop ή desktop είναι εισοδηματικά.

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ, στην πρώτην εισοδηματική κατηγορία.

Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για μια οικογένεια με δύο γονείς και δύο παιδιά, το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα 6.000 ευρώ αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 12.000 ευρώ.

Για μια οικογένεια με δύο γονείς και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 10.500 ευρώ. Για μια οικογένεια με έναν γονιό και ένα παιδί, αντιστοιχεί σε μεικτό οικογενειακό εισόδημα 9.000 ευρώ.