Έτοιμοι να τρέξουν και φέτος, για 13η συνεχή χρονιά, στην ομορφότερη διαδρομή της Ελλάδας, δηλώνουν εκατοντάδες δρομείς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με τον αριθμό των έως τώρα εγγραφών να προμηνύει ότι ο 13ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων θα σπάσει ένα ακόμη ρεκόρ.

Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων ξεκίνησε το 2007 από τον Α.Ο. Ποσειδών, στο πλαίσιο θεσμοθέτησης μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων στα Γιάννενα, με κύριους στόχους την ανάπτυξη του μαζικού λαϊκού αθλητισμού, την προβολή της περιοχής και την προστασία του φυσικού της πλούτου, μέρος του οποίου αποτελεί η λίμνη Παμβώτιδα.

Μέσα σε λίγα χρόνια, ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων, χάρη στην οργανωτική αρτιότητα, στο υψηλό επίπεδο των συμμετοχών και στην εξαιρετικού κάλλους διαδρομή δίπλα στη λίμνη Παμβώτιδα, καθιερώθηκε ως μια από τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις για την περιοχή και συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των πέντε κορυφαίων δρομικών εκδηλώσεων της χώρας.

Η ανταπόκριση αθλητών από όλη την Ελλάδα κάθε χρόνο είναι και μεγαλύτερη και ενδεικτικά πέρυσι συμμετείχαν 3.500 αθλητές κάθε ηλικίας. Ανάμεσα τους, κορυφαίοι Έλληνες δρομείς μεγάλων αποστάσεων και άνθρωποι που φτάνουν από κάθε γωνία του κόσμου.

Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων μας περιμένει και φέτος, με επτά διαδρομές, στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου να τερματίσουμε παρέα. Εκτός από τη διαδρομή των 30 χλμ. περιμετρικά της Παμβώτιδας, στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται τα 30 χλμ. Δυναμικό βάδισμα, οι αγώνες δρόμου 10 χλμ. και 5 χλμ., ο Παραλίμνιος δρόμος «μαμά-καρότσι» 1 χλμ., ο Παραλίμνιος δρόμος ΑμεΑ 1 χλμ. και το Family Run 1 χλμ. Σε αυτούς τους αγώνες δεν υπάρχουν ηλικίες, ιδιαιτερότητες και πρακτικές δυσκολίες. Σε αυτούς τους αγώνες τρέχουν όλοι.

Ο Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων δεν είναι, όμως, μόνο αγώνες. Του αγωνιστικού διημέρου προηγείται μία εβδομάδα γεμάτη εκδηλώσεις πολιτιστικού, περιβαλλοντικού, επιστημονικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου, πάντα με σημείο αναφοράς τη λίμνη Παμβώτιδα. «Ποδηλατώ τον γύρο της Παμβώτιδας», θεατρικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, δημιουργικά εργαστήρια, αλλά και συνεργασίες με τοπικά καταστήματα είναι μέρος ενός μαγικού ταξιδιού, που αξίζει όλοι να ζήσουν.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου

 • 17.30: «Ποδηλατώ τον γύρο της Παμβώτιδας»
 • 19.30: «Είμαστε μαζί» για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού- Μια περιπατητική διαδρομή στην πόλη από την εθελοντική ομάδα «Όλες μαζί» και τον σύλλογο «Είμαστε μαζί».
 • 21.30: Τελετή έναρξης στο πάρκο εθελοντών και χορηγών στην πλατεία Μαβίλη.

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου

 • 17.00: Παραλίμνιος Δρόμος 1 χλμ. για ΑΜΕΑ.
 • 17.30: Family Run 1 χλμ.
 • 18:00: Εκκίνηση του Παραλίμνιου Δρόμου «Μαμά –Καρότσι».
 • 18:30: Εκκίνηση του Αγώνα Δρόμου 5χλμ.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

 • 07.00: Δυναμικό βάδισμα 30χλμ.
 • 08.50: Αγώνας Δρόμου 10χλμ.
 • 09.00: Αγώνας Δρόμου 30χλμ.
 • 12.30: Απονομή μεταλλίων.

If you run you must lake run!

Γίνε φίλος μας στο Facebook

Γίνε μέλος του Facebook group

Ακολούθησέ μας στο Instagram

Ακολούθησέ μας στο twitter

Κάνε εγγραφή στο YouTube channel