Η DHL Express, o κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών, στον τομέα διεθνών ταχυμεταφορών αναγνωρίστηκε από τους οργανισμούς Great Place to Work® και FORTUNE ως το τέταρτο καλύτερο εργασιακό περιβάλλον παγκοσμίως για το 2019. Σε παγκόσμιο επίπεδο, πρόκειται για την εταιρία-ηγέτη στον τομέα μεταφορών. Η DHL προσφέρει ένα ασυναγώνιστο πακέτο υπηρεσιών logistics, με εθνικές και διεθνείς αποστολές δεμάτων, ηλεκτρονικό εμπόριο, τρόπους υλοποίησης, οδικών, αεροπορικών και θαλάσσιων ταχυμεταφορών, αλλά και λύσεις διαχείρισης βιομηχανικών μεταφορών.  Με περίπου 380.000 υπαλλήλους σε περισσότερες από 220 χώρες και περιοχές ανά τον κόσμο, η DHL συνδέει ανθρώπους και επιχειρήσεις με ασφάλεια και αξιοπιστία, διευκολύνοντας τη ροή των παγκόσμιων συναλλαγών.

Κάθε χρόνο λοιπόν, το Great Place to Work®, μία παγκόσμια εταιρία αναλύσεων και παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, αξιολογεί την εργασιακή εμπειρία των εργαζομένων. Το 2019, πάνω από 8.000 εταιρίες συμμετείχαν στη διαδικασία έρευνας, αντιπροσωπεύοντας τις φωνές 12 εκατομμυρίων εργαζομένων ανά τον κόσμο. Από αυτή την ομάδα εταιριών, έχουν επιλεγεί οι 25 με τον ιδανικότερο χώρο εργασίας παγκοσμίως. Η αξιολόγηση των υποψηφίων βασίζεται στο κριτήριο της εμπιστοσύνης, αναλύοντας τη σχέση των υπαλλήλων με τη διοίκηση, τη σχέση μεταξύ των υπαλλήλων, καθώς την απόδοσή τους τις ώρες εργασίας. Με βάση αυτά τα κριτήρια λοιπόν,  η DHL Express χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους καλύτερους εργασιακούς χώρους, για τρίτη συνεχή χρονιά.

«Αυτό το τρίπτυχο είναι μια τεράστια πηγή υπερηφάνειας για όλους στην DHL Express», λέει ο John Pearson, Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Express. «Είναι επίσης μια ισχυρή απόδειξη ότι η ικανοποίηση εργαζομένων μας, πηγάζει μέσα από την αναγνώρισή τους. Περισσότεροι από 100.000 εργαζόμενοι απασχολούνται από την επιχείρησή μας και αποτελούν τον σημαντικότερο παράγοντα της παγκόσμιας επιτυχίας μας. Αυτοί είναι που εργάζονται γεμάτοι πάθος, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πελατών μας, για να τους προσφέρουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα – πάντα και παντού».

«Η πρόθεσή μας ήταν πάντοτε να είμαστε ένας ευέλικτος εργοδότης », λέει η Regine Buettner, Αντιπρόεδρος HR, Global, DHL Express. «Θέλουμε η DHL Express να είναι ένα περιβάλλον στο οποίο οι άνθρωποι να θέλουν να εργαστούν και να απολαμβάνουν να έρχονται στην εργασία τους καθημερινά. Αυτό το επιτύχαμε ακολουθώντας μια πολύ απλή στρατηγική που ξεκινάει από τα «άτομα που έχουν υψηλά κίνητρα» και αυτό με τη σειρά του μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε μια ξεχωριστή κουλτούρα στην επιχείρησή μας. Η νοοτροπία υψηλής απόδοσης αντηχεί σε ολόκληρο τον κόσμο και οι άνθρωποι μας χαρακτηρίζονται από περίσσιο πάθος και αποφασιστικότητα - κάτι για το οποίο είμαι απίστευτα περήφανη που το Great Place to Work συνεχίζει να αναγνωρίζει».

«Αν σκεφτεί κανείς τι κάνουν καθημερινά πάνω από 100.000 άτομα στην DHL, σε περισσότερες από 220 χώρες, για την παράδοση προϊόντων και υπηρεσιών στις  αστικές και πιο απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου, συμπεραίνουμε ότι ίσως αυτή είναι η κορυφαία εταιρεία στον κόσμο. Αν αναλογιστείτε όλες τις γλωσσικές, πολιτιστικές, καιρικές και ρυθμιστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν καθημερινά, και παρόλα αυτά, είναι σε θέση να συνδέουν τους ανθρώπους και να βελτιώνουν τη ζωή τους (βάζοντας πάνω από όλα τους υπαλλήλους τους), είναι σαφώς μία από τις πιο λειτουργικές εταιρίες στον κόσμο. Το 92% των ατόμων, από εκείνα που εργάζονται στην κορυφή της εταιρίας μέχρι και αυτά που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, λένε ότι είναι ένας σπουδαίος τόπος εργασίας για όλους. Το μυστικό κρύβεται στο γεγονός, ότι αυτά τα άτομα καθοδηγούνται πάντα από το κίνητρό τους για εργασία, ενώ διαθέτουν το πιο καινοτόμο και ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον κόσμο» ("Certified International Specialist") λέει ο Michael Bush, Διευθύνων Σύμβουλος του Great Place to Work.