Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εκτίθενται, ταυτόχρονα συγκεντρωμένα, πρωτότυπα ηλεκτρικά οχήματα Ελληνικών Πανεπιστημίων, τύπου Formula, με κορυφαίες διεθνείς διακρίσεις. Τα οχήματα αυτά σχεδιάζονται - κατασκευάζονται εξολοκλήρου από φοιτητές και ερευνητικό προσωπικό των πανεπιστημίων, με όραμα μια φιλική προς το περιβάλλον και τις πόλεις αυτοκίνηση.

Ελάτε να δείτε βραβευμένα ηλεκτρικά οχήματα ελληνικών ερευνητικών ομάδων που αντιπροσωπεύουν τη νέα προσέγγιση στη μηχανοκίνηση με χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και μηδενικούς ρύπους. Παράλληλα θα εκτίθενται ταχυφορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, ηλεκτρικά σκούτερ, πατίνια και ποδήλατα με δυνατότητα δοκιμαστικής οδήγησης σε σηματοδοτημένη διαδρομή εντός της Τεχνόπολης.
 
Η είσοδος είναι δωρεάν για όλους  

To Eco-Fest 2020 διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ), το Insider.gr και τον Δήμο Αθηναίων στις 18, 19 & 20 Ιανουαρίου 2020 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.  

Στόχος της διοργάνωσης είναι να αναδείξει: 

  • Τα πλεονεκτήματα μιας κοινωνίας από περιβαλλοντικά ενεργούς πολίτες
  • Τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη από την εφαρμογή οικολογικών λύσεων στην ενέργεια και τη μετακίνηση
  • Τις νέες και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και προϊόντα  

Αποτελείται από 3 βασικούς πυλώνες με πρωτότυπο εκπαιδευτικό, ενημερωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα:

1) Εκθεσιακό σκέλος (18-19-20 Ιανουαρίου 2020)

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καινοτόμα προϊόντα, νέες τεχνολογίες και πρωτοπόρες υπηρεσίες γύρω από τον τομέα της ηλεκτροκίνησης, της ενέργειας και της ανακύκλωσης.

2) Παράλληλες δράσεις (18-19-20 Ιανουαρίου 2020)

Με κυρίαρχο στόχο την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, η διοργάνωση Eco-Fest 2020 θα πλαισιώνεται και τις τρεις ημέρες από παράλληλες εκπαιδευτικές, ενημερωτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, για μικρούς και μεγάλους.  

3) Συνέδρια Eco-Fest 

Έξυπνες & Προσβάσιμες Πόλεις - Κυκλική Οικονομία – Ηλεκτροκίνηση (Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020)

Υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου, του Υφυπουργού Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Θωμά, του Δημάρχου Αθηναίων κ. Μπακογιάννη, του Προέδρου της ΚΕΔΕ & Δημάρχου Τρικκαίων κ. Παπαστεργίου και του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση, η οποία θα εστιάσει σε Πολιτικές και Χρηματοδοτικές Λύσεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε θέματα που αφορούν έξυπνες και προσβάσιμες πόλεις, κυκλική οικονομία και ηλεκτροκίνηση.
Συνέδριο Ηλεκτροκίνησης “Eco-Mobility Conference” (20 Ιανουαρίου 2020)

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το μεγαλύτερο Συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα, θα λάβει χώρα στα πλαίσια της διοργάνωσης Eco-Fest 2020, με ομιλητές από την κεντρική πολιτική σκηνή, την τοπική αυτοδιοίκηση, τον ιδιωτικό τομέα και τον ακαδημαϊκό χώρο.