Αν στα τέλη της προηγούμενης χιλιετίας ισχυριζόταν κάποιος πως το 2019 μια μεγάλη μερίδα του παγκόσμιου πληθυσμού καπνιστών αντί για το παραδοσιακό τσιγάρο, θα κάπνιζε, ή καλύτερα θα άτμιζε κάτι που θα λεγόταν «ηλεκτρονικό τσιγάρο», κατά πάσα πιθανότητα θα τον περνούσαν για τρελό.    

Παρ΄όλα αυτά, το 2019 στην Ελλάδα τα καταστήματα που πωλούν εναλλακτικά προϊόντα καπνίσματος συναγωνίζονται σε αριθμό τα φαρμακεία. Πράγμα διόλου τυχαίο αν σκεφτούμε πως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα τα εναλλακτικά προϊόντα καπνίσματος αποτελούν περίπου το 4% της συνολικής πίτας των καπνικών. Μερίδιο από αυτή την όλα και αυξανόμενη πίτα ετοιμάζεται να διεκδικήσει με αξιώσεις το myblu, το νέο ηλεκτρονικό τσιγάρο της Imperial Tobacco Hellas.

Myblu και Imperial Tobacco Hellas έχουν ήδη μπόλικα ένσημα στην πλάτη τους για να κάνουν τη διαφορά και να αυξήσουν τον ανταγωνισμό στη συγκεκριμένη αγορά. Συγκεκριμένα, το myblu είναι πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία του στην Δυτική Ευρώπη, ενώ η Imperial Tobacco Hellas, μέλος της Imperial Brands, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα εδώ και 35 χρόνια έχοντας στη διάθεσή της εμβληματικές μάρκες όπως τα τσιγάρα Davidoff και ο καπνός Golden Virginia. Αυτό φαίνεται και στα νούμερα της εταιρείας της οποίας ο μικτός τζίρος στην Ελλάδα το 2018 άγγιξε τα 360εκ. ευρώ, τα καθαρά κέρδη τα 5.4εκ. ευρώ, ενώ η εισφορά της σε κρατικούς φόρους ανήλθε στα 300εκ. ευρώ.

Ας επανέλθουμε, όμως, στο myblu. Το προϊόν που λανσάρει η Imperial Tobacco Hellas και στη χώρα μας κοστίζει 25 ευρώ, ενώ οι προγεμισμένες κάψουλες πωλούνται σε πακέτα των 2 με κόστος 5 ευρώ. Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά του ισχύουν τα εξής: 

> Είναι απλό, με μεγάλη διάρκεια μπαταρίας.
> Τηρεί υψηλά ποιοτικά πρότυπα, διαθέτει πιστοποιήσεις και εγγύηση καλής λειτουργίας.
> Έχει κομψή εμφάνιση και 5 διαφορετικά χρώματα συσκευών.
> Δεν περιέχει καπνό, ούτε πίσσα.
> Έχει ευχάριστη μυρωδιά. 
> Προσφέρεται σε 5 γεύσεις
και 2 επίπεδα νικοτίνης.

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο της myblu είναι ένα καπνικό προϊόν νέας γενιάς, στα οποία επικεντρώνεται η Imperial Tobacco, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Αλέξανδρος Καμάρας, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας στη N.A Ευρώπη:

«Οι καπνιστές ζητούν περισσότερες και καλύτερες επιλογές. Ζητούν ευκολία, διάρκεια, ποικιλία, γευστική ικανοποίηση και πάνω απ’ όλα ασφάλεια και ποιότητα. Εμείς φέρνουμε το νέο καινοτόμο προϊόν μας στην Ελλάδα, για να τους προσφέρουμε μια διαφορετική και ασφαλή εμπειρία, εναλλακτική του καπνίσματος. Το myblu είναι αποτέλεσμα της μεγάλης παγκόσμιας επένδυσής μας σε Προϊόντα Νέας Γενιάς. Μετά από πολλά χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, παρουσιάζουμε στους Έλληνες καπνιστές κάτι που πιστεύουμε ότι είναι καλύτερο και θα επενδύσουμε σημαντικά στη σωστή ενημέρωση τους. Παράλληλα, θα στηρίξουμε ουσιαστικά το εμπόριο ενισχύοντας την ήδη μεγάλη μας επένδυση, ενώ θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας στη χώρα μας».

Τα προϊόντα νέα γενιάς θα καθορίσουν την αγορά και στο κομμάτι του τσιγάρου. To myblu δείχνει πως έχει όλα τα εχέγγυα για να παίξει καθορτιστικό ρόλο στο παρόν και το μέλλον της συγκεκριμένης αγοράς. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να μας το αποδείξει.