Σήμερα Πέμπτη αναμένεται να συνεδριάσει το EuroWorking Group, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη να σχεδιάζει μια σύντομη ενημέρωση για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, αλλά και για τη δεύτερη μεταμνημονιακή αξιολόγηση της χώρας που ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Παρασκευή.

Δεδομένου ότι οι θεσμοί θα παρουσιάσουν στις 27 Φεβρουαρίου τη σχετική έκθεση προόδου της Ελλάδας, δεν αναμένεται να γίνει εκτεταμένη συζήτηση επί της πορείας εφαρμογής των προαπαιτούμενων, κάτι που θα απασχολήσει το επόμενο EuroWorking Group.

Πληροφορίες πάντως φέρουν του οικονομικούς εμπειρογνώμονες της Ευρωζώνης να εκφράζουν δυσαρέσκεια για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11%.

Να σημειωθεί πως η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% από την 1η Φεβρουαρίου, δηλαδή η διαμόρφωση του από τα 586 ευρώ μεικτά στα 650 ευρώ μεικτά μηνιαίως, οδηγεί τον κατώτατο μισθό στην Ελλάδα υψηλότερα και από εκείνον της Πορτογαλίας (600 ευρώ).

Το 2019 ο αμειβόμενος με κατώτατο μισθό εργαζόμενος στην Πορτογαλία θα λάβει 8.400 ετησίως μεικτά και ο Έλληνας 9.100, ήτοι 700 ευρώ περισσότερα.