Ικανοποιημένη από τις συζητήσεις με τους θεσμούς εμφανίσθηκε η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Όλγα Γεροβασίλη, υποστηρίζοντας πως από τα προαπαιτούμενα του υπουργείου της αυτό που μένει ανοικτό είναι οι τοποθετήσεις των γενικών γραμματέων.

«Πήγε πάρα πολύ καλά η συζήτηση. Τα θέματά μας έχουν κλείσει. Μένει ανοικτό το ζήτημα των τοποθετήσεων των γενικών γραμματέων για τις οποίες πλέον το υπουργείο δεν φέρει καμία ευθύνη, δεδομένου ότι η διαδικασία έχει περάσει στο ΑΣΕΠ», είπε.

Όπως εξήγησε για 69 θέσεις έχουν συγκεντρωθεί 7.000 βιογραφικά και για το ζήτημα αυτό οι θεσμοί ζήτησαν να συναντήσουν στελέχη του ΑΣΕΠ προκειμένου να καθοριστεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για τις τοποθετήσεις των γενικών γραμματέων. Απεκάλυψε δε πως σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία τοποθέτησης των 89 γενικών διευθυντών των υπουργείων και ως αυτή τη στιγμή έχουν επιλεγεί οι 30.

Η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι από το 2019 οι προσλήψεις έναντι των αποχωρήσεων στο Δημόσιο θα είναι μία προς μια και υποστήριξε πως τόσο η αξιολόγηση όσο και η κινητικότητα προχωρούν με καλούς ρυθμούς.