Ο Dow Jones σημείωσε πτώση 2,91% στις 21.792, ο S&P κατέγραψε απώλειες 2,71% στις 2.351 μονάδες  και ο Nasdaq σημείωσε πτώση  2,21% στις 6.192 μονάδες.

Σύμφωνα με αναλυτές η σημερινή συνεδρίαση φορτίσθηκε αρνητικά από τις πληροφορίες πως ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ  εξετάζει τρόπους να αποπέμψει τον Τζερόμ Πάουελ από τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Ο Ντόναλντ Τράμπ επανέλαβε την επίθεσή του στη Fed τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι η κεντρική τράπεζα είναι «το μοναδικό πρόβλημα» για την οικονομία των ΗΠΑ.

Πρόσθετα επιβαρυντικά στην επενδυτική ψυχολογία λειτούργησε η ανακοίνωση πως ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στέβεν Μανούτσιν είχε τηλεφωνική επικοινωνία το Σαββατοκύριακο με τους επικεφαλής των έξι μεγαλύτερων αμερικανικών τραπεζών και συζήτησαν την κατάσταση στην χρηματαγορά.

Οι τραπεζίτες επιβεβαίωσαν πως έχουν άφθονη ρευστότητα διαθέσιμη για δανεισμό, ενώ επιβεβαιώθηκε πως δεν έχουν αντιμετωπιστεί προβλήματα με τις εκκαθαρίσεις ή τα margins (δανεισμό τίτλων) και πως οι αγορές συνεχίζουν να λειτουργούν σωστά.

Χαρακτηριστική των εκροών στη Wall Street είναι η μαζική μεταφορά κεφαλαίων στα αμερικανικά ομόλογα. Σήμερα η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου υποχώρησε στο 2,76%.