«Δεν έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση. Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις αγορές ομολόγων και θα αποφασίσει για τον καταλληλότερο χρόνο εξόδου, όχι με βάση τις φημολογίες αλλά με αποκλειστικό κριτήριο τη βέλτιστη διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους», ανέφερε κυβερνητική πηγή στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη φημολογούμενη έξοδο στις αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr τεχνικές προετοιμασίες που σχετίζονται με την επιτυχημένη έκδοση του ομολόγου πενταετούς διάρκειας πιθανότατα θα καθυστερήσουν για λίγες ημέρες την έξοδο της Ελλάδος στις αγορές.

Αν και από το υπουργείο Οικονομικών και τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) δεν γίνονται ανακοινώσεις για το θέμα, τραπεζικές πηγές ανέφεραν πως η έκδοση ενδεχομένως να ακολουθήσει της συνεδρίασης του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ που είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη 20 Ιουλίου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί επί του θέματος και μέσω του υπουργού Επικρατείας και Κυβερνητικού Εκπρόσωπου Δημήτριου Τζανακόπουλου.

Να σημειωθεί πως σήμερα το δεκαετές ομόλογο καταγράφει απόδοση 5,3%, ενώ η διαφορά απόδοσης σε σχέση με τον γερμανικό ομόλογο αναφοράς, το λεγόμενο spread, είναι στις 474 μονάδες βάσης, στα χαμηλότερα επίπεδα από το Σεπτέμβριο του 2014. Η απόδοση του διετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 3,5%, στα χαμηλότερα επίπεδα από την έναρξη διαπραγμάτευσης του σχετικού χρεογράφου.