Σε μία νέα, σημαντική στρατηγική συνεργασία προχώρησε η Κρι Κρι, όσον αφορά την πορεία της στις αγορές του εξωτερικού.

Συγκεκριμένα, η σειρά λειτουργικών γιαουρτιών SuperSpoon της Κρι Κρι μπαίνει στα ράφια της βρετανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ Aldi, μίας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες της βρετανικής αγοράς.

Το SuperSpoon παρουσιάζει έντονη σταδιακά δυναμική προς τις αγορές του εξωτερικού και ήδη βρίσκεται στα ράφια βελγικών σουπερμάρκετ. Στο πλαίσιο της έντονης εξαγωγικής δραστηριότητας της Κρι Κρι σε 24 χώρες έως τώρα, η σειρά SuperSpoon πρόκειται το επόμενο δίμηνο να διατεθεί σε μεγάλη αλυσίδα της Ολλανδίας, αλλά και σε άλλες μεγάλες αλυσίδες στην Ιταλία.

Να σημειωθεί ότι στις αγορές του εξωτερικού, οι πωλήσεις γιαουρτιού συνεχίζουν να παρουσιάζουν αλματώδη ανάπτυξη, σημειώνοντας αύξηση 34%, λόγω των νέων συνεργασιών αλλά και της πολύ καλής πορείας του γιαουρτιού στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Εξίσου ικανοποιητική είναι η πορεία της και στην ελληνική αγορά γιαουρτιού που ενώ εμφανίζεται πτωτική 8,2% (στοιχεία IRI σε όγκο για τα γιαούρτια «ευρωπαϊκού τύπου»), η Κρι Κρι κατάφερε να έχει αύξηση 11,4% στις πωλήσεις επώνυμου γιαουρτιού. Πλέον, τα πρόσφατα στοιχεία (IRI σε όγκο, 2016) κατατάσσουν την ΚΡΙ-ΚΡΙ στη 2η θέση με μερίδιο 14,2%.

Ειδικότερα, στην κατηγορία των «παιδικών γιαουρτιών» η Kρι Κρι καταλαμβάνει την 1η θέση με μερίδιο 29,5%. Θετική ήταν και η είσοδος στην κατηγορία των «λειτουργικών γιαουρτιών». Τα Super Spoon, η νέα καινοτόμα σειρά γιαουρτιών με υψηλές πρωτεΐνες και super φρούτα, το Δεκέμβριο 2016 κατέλαβαν μερίδιο αγοράς 15%, μέσα σε λίγους μήνες παρουσίας τους στα ράφια.