Η αποτελεσματική διαχείριση των κόκκινων δανείων, η προστασία κατοικίας, η ενίσχυση του ανταγωνισμού στον τραπεζικό κλάδο με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και οι συνθήκες ρευστότητας ήταν μερικά από τα θέματα που συζήτησαν στη σημερινή τους συνάντηση το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και ο προεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον κ. Μητσοτάκη πλαισίωσαν οι συνεργάτες του Κωστής Χατζηδάκης, Αντιπρόεδρο της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας, Βουλευτής Φθιώτιδας και Τομεάρχης Οικονομικών και Στέλιος Πέτσας, Διευθυντής του Γραφείου του κ. Κ. Μητσοτάκη.

Εκ μέρους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΕΤ κ. Νικόλαος Καραμούζης, οι Αντιπρόεδροι, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και οι Εκτελεστικές Διοικήσεις των Τραπεζών.

Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή απόψεων και για τις οικονομικές εξελίξεις και τη χρηματοδότηση της οικονομίας, καθώς και τις μεγάλες προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά μας, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών.

Συμφωνήθηκε ότι, αποτελεί κρίσιμη παράμετρο για την ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας η επιστροφή του τραπεζικού συστήματος στην κανονικότητα και η διαμόρφωση των κατάλληλων συνθηκών για την επιτάχυνση της χρηματοδότησης της οικονομίας, και των ρυθμών ανάπτυξης προς όφελος των πελατών.