Λευκός καπνός βγήκε από το Μαξίμου στη σημερινή συνεδρίαση κυβέρνησης-τραπεζιτών για τη διευθέτηση μιας σειράς επιμέρους εκκρεμοτήτων επί του σχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση στους Θεσμούς τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορίστηκε η ισχύς της προστασίας στο ένα έτος με δυνατότητα ανανέωσης μετά από επικαιροποίηση των οικονομικών στοιχείων του δανειολήπτη. 

Αύριο, Παρασκευή, η κυβέρνηση θα συντάξει νέο σχέδιο το οποίο θα υποβάλει στις τράπεζες και τους επόπτες, όπου θα αποτυπώνονται οι αλλαγές που συμφωνήθηκαν σήμερα. Τη συμφωνία επιβεβαιώνουν κυβερνητικές πηγές που αναφέρουν ότι «ολοκληρώθηκε η συζήτηση σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας της α’ κατοικίας και καταλήχθηκαν τα τελευταία θέματα τεχνικής φύσεως που έχριζαν διευκρινήσεων».

Στο πλαίσιο αυτό η Κυβέρνηση θα προχωρήσει τις επόμενες μέρες στην κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης, σημειώνουν.

Στη σημερινή συνάντηση με εκπροσώπους της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και τους διευθύνοντες συμβούλους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, υπό τον Υπουργό Επικρατείας, Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό, Δημήτρη Λιάκο. Στη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε και τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των Θεσμών, σύμφωνα με πληροφορίες.

Πηγή: insider.gr