Το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται, σε συνεργασία με τις τράπεζες και τους αρμόδιους φορείς, σχέδιο ενίσχυσης του τραπεζικού κλάδου, δήλωσε αποκλειστικά στο insider.gr ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στην ερώτηση κατά πόσο η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο για τις τράπεζες, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε καταφατικά και τόνισε ότι υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της κυβέρνησης, των τραπεζικών διοικήσεων και των εμπλεκόμενων φορέων. «Βρισκόμαστε διαρκώς σε συζητήσεις, ανταλλάζουμε ιδέες και επεξεργαζόμαστε σενάρια», είπε στο περιθώριο της πρώτης συνέντευξης Τύπου του ΚΠΙΣΝ στην οποία συμμετείχε και απεύθυνε ομιλία το απόγευμα της Τετάρτης.

Στην ερώτηση του insider.gr εάν εξετάζεται η παροχή κρατικών εγγυήσεων, ο κ. Τσακαλώτος απάντησε «εξετάζεται και αυτό». Κληθείς να σχολιάσει την ανταπόκριση των τραπεζών σε αυτές τις συζητήσεις και κατά πόσο εκφράζουν επιφυλακτικότητα, ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θεωρώ ότι είναι αρνητικές οι τράπεζες, απλώς περιμένουν να δουν ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να τοποθετηθούν». 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ υπουργού Επικρατείας, υπεύθυνου για τον Χρηματοπιστωτικό Τομέα, Αλέκου Φλαμπουράρη με τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για τον τραπεζικό κλάδο και τη διαχείριση των κόκκινων δανείων .

«Διαψεύστηκαν όσοι δεν εμπιστεύονταν το Δημόσιο για το ΚΠΙΣΝ»

Σε μια ενθουσιώδη ομιλία που απεύθυνε στην πρώτη συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε το Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρθηκε στη δυσπιστία που εξέφρασαν πολλοί κατά την παράδοση του εμβληματικού έργου στο Δημόσιο. 

«Πιστεύω να τους διαψεύσαμε», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας την αγαστή συνεργασία μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για τον εν λόγω έργο που χρηματοδοτείται με κεφάλαια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

«Δεν έχω κανένα παράπονο σε αυτόν τον 1,5 χρόνο λειτουργίας του Κέντρου Πολιτισμού, διοικείται πολύ καλά», τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι το έργο αποτελεί «ένα πολύ καλό βήμα για τον τρόπο μας». «Το έργο αυτό απέδειξε ότι το Δημόσιο μπορεί να είναι μέρος της λύσης, και όχι του προβλήματος», υπογράμμισε.