Δριμεία επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση για την οικονομία εξαπέλυσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας πως «μετά από τρία χρόνια η σημερινή κυβέρνηση καταφέρνει αυτό που η ΝΔ δεν θα κατάφερνε ποτέ. Να βγάλει τη χώρα από τη μνημονιακή επιτροπεία» σε αντίθεση με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας που, «αντιπροτείνει τη συντριβή της εργασίας, τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, την περικοπή δαπανών και την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους. Αυτοί είναι οι στόχοι των δυνάμεων της ολιγαρχίας και της παλινόρθωσης του παλιού πολιτικού συστήματος που τη στηρίζουν».

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο, η κυβέρνηση κατόρθωσε να:

- κρατήσει την κοινωνία όρθια,

- αποκαταστήσει την αξιοπιστία της Ελλάδας αλλά και τις αδικίες των δύο πρώτων προγραμμάτων,

- μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές για το 80% των ελευθέρων επαγγελματιών,

- ενισχύσει τη θέση των εργαζομένων,

- μειώσει την ανεργία κατά 7 μονάδες

-προοπτική επαναφοράς των συλλογικών διαπραγματεύσεων και μείωσης της φορολογικής επιβάρυνσης των πιο αδύναμων συμπολιτών μας.

Όπως σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «η ΝΔ από την άλλη μεριά αντιπροτείνει τη συντριβή της εργασίας, τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, την περικοπή δαπανών και την κατεδάφιση του κοινωνικού κράτους. Αυτοί είναι οι στόχοι των δυνάμεων της ολιγαρχίας και της παλινόρθωσης του παλιού πολιτικού συστήματος που τη στηρίζουν».

«Ευτυχώς για τους πολίτες, δεν θα της επιτρέψουν να τους υλοποιήσει», καταλήγει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.