«Περιμένουμε από τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν θα φέρει τη συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή πριν υπογράψει με τον ομόλογό του», τόνισε σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μαρία Σπυράκη.

«Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις» κατέληξε η εκπρόσωπος Τύπου και ευρωβουλευτής του Λαϊκού Κόμματος, κ. Μαρία Σπυράκη.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας στην κ. Σπυράκη τόνισε, ότι «η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά είναι κατώτεροι των περιστάσεων σε ένα μείζον εθνικό θέμα».

Ειδικότερα, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως «στις 15 Μαΐου ο κ. Κουμουτσάκος είχε χαρακτηρίσει "απαράβατη προϋπόθεση" την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στην πΓΔΜ "πριν από την κύρωση οποιασδήποτε συμφωνίας", προφανώς επειδή θεωρούσε πως κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο να επιτευχθεί στη διαπραγμάτευση. Τώρα που η κυβέρνηση το πέτυχε, η κα Σπυράκη ζητά το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή να απολέσει η χώρα τα κεκτημένα της διαπραγμάτευσης».

«Είναι προφανές ότι η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης προσωπικά είναι κατώτεροι των περιστάσεων σε ένα μείζον εθνικό θέμα», κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος.