Να σταματήσει «τη γελοιοποίηση των Ευρωπαϊκών Θεσμών για τους δικούς του ιδιοτελείς σκοπούς» καλεί η Δημοκρατική Ευθύνη τον Ευρωπαίο Επίτροπο, Πιερ Μοσκοβισί, σε σχετική ανακοίνωσή της αναφορικά με τη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Δημοκρατική Ευθύνη, ο Πιερ Μοσκοβισί «ξεπέρασε κάθε όριο λαϊκισμού υπηρετώντας τη νέα αντιμνημονιακή εξαπάτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ευθύνη, «κανείς στη χώρα αυτή δεν επιθυμεί την νέα μεγάλη περικοπή των συντάξεων που ο κ. Μοσκοβισί και οι “θεσμοί” συμφώνησαν και υπέγραψαν με την Κυβέρνηση και ψήφισαν οι 153 βουλευτές της πριν λίγες μέρες.  Αμείλικτα όμως τίθενται τα εξής ερωτήματα προς τον Επίτροπο Μοσκοβισί: Τους βάλατε να ψηφίσουν μέτρα και περικοπές συντάξεων με σκοπό να μην εφαρμοστούν; Λεφτά υπάρχουν και δεν αφήνει η Τρόικα να μοιραστούν; Τώρα που η Τρόικα δεν θα ξανάρθει, όπως λέει ο κ. Επίτροπος, ενώ άλλα προβλέπει η Συμφωνία τους, αυτά θα μοιρασθούν;».

Όπως σημειώνει η Δημοκρατική Ευθύνη, το κατά πόσο υπάρχει «Τέταρτο Μνημόνιο με τα μέτρα του, ο Ελληνικός Λαός το γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε στην κυβέρνηση και την Ε.Ε.. Μόνον αυτός ξέρει καλά τι σημαίνει φορολογικός στραγγαλισμός της πραγματικής οικονομίας, μόνον αυτός ξέρει πώς κατασκευάζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα ανύπαρκτα πλεονάσματα, για τα οποία επιχαίρει ο κ. Επίτροπος μαζί τους, μόνον αυτός βιώνει τη φυγή των επιχειρήσεων και των παιδιών του, τον διωγμό των επενδύσεων, την πρωτοφανή αποθέσμιση». 

Σύμφωνα με τη Δημοκρατική Ευθύνη, «οι πάντες γνωρίζουν πως μόνον μ’ αυτή την Κυβέρνηση ο Ελληνικός Λαός έχασε τον ύπνο του τον Ιούλιο του 2015, μη γνωρίζοντας σε ποια χώρα θα ξυπνήσει. Στην Ελλάδα ή τη Βενεζουέλα της Ευρώπης».

«Ας σταματήσει ο κ. Μοσκοβισί τη γελοιοποίηση των Ευρωπαϊκών Θεσμών για τους δικούς του ιδιοτελείς σκοπούς.  Η συνδρομή οποιουδήποτε αξιωματούχου της Ε.Ε. στη νέα εξαπάτηση του Ελληνικού 
Λαού είναι μάταιη και αποβαίνει εις βάρος της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης», καταλήγει η Δημοκρατική Ευθύνη στην ανακοίνωσή της για την ομιλία του Ευρωπαίου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, στη Βουλή.