Άγρια κόντρα ξέσπασε σήμερα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για το πρόγραμμα Κλεισθένης στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, όταν ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Πάνος Σκουρλέτης, κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ,  κ. Γιώργο Πατούλη, για κατασπατάληση 300 χιλ. ευρώ από τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων, ώτε να κάνει προσωπική προπαγάνδα. Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης απάντησε στον κ. Σκουρλέτη, κατηγορώντας τον για λαϊκισμό.

«Είστε λαϊκιστής κ. Υπουργέ και είναι ντροπή σας» αντέδρασε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ με τον υπουργό να συνεχίζει «Δεν είναι δικά σας τα 300.000 ευρώ για προσωπική καμπάνια κ. Πατούλη. Είναι λεφτά των πολιτών. Εδώ είναι Βουλή, όχι δημοτικό συμβούλιο Αμαρουσίου. θα σέβεστε».

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο κ. Σκουρλέτης κάλεσε τον κ. Πατούλη να απαντήσει ξεκάθαρα εάν τάσσεται υπέρ του συστήματος ένα προς πέντε για τις προσλήψεις εργαζομένων, όπως προτείνει, όπως είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης ή με το σύστημα ένα προς ένα, που καθιερώνει η κυβέρνηση.

«Υπάρχει μία αποστελέχωση στην τοπική αυτοδιοίκηση, που η κυβέρνηση προσπαθεί μέσα σε ένα δυσμενές περιβάλλον να προσπεράσει σήμερα» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης, δίνοντας έμφαση στις προσλήψεις που έχουν δρομολογηθεί στο τομέα της καθαριότητας. «Από του χρόνου θα πάμε στο ένα προς ένα, που είναι μία επιτυχία της κυβέρνησης. Θέλετε το ένα προς ένα ή να γυρίσουμε στο ένα προς πέντε στην τοπική αυτοδιοίκηση; Πρέπει να τοποθετηθείτε απέναντι στη πρόταση του κ. Μητσοτάκη» σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

«Μην μιλάτε για μόνιμες θέσεις. Κάντε το. Είστε δύο χρόνια υπουργός. Μην μας συνδέετε με το όποιο κόμμα. Σκεφτείτε εθνικά. Εμείς θεωρούμε ότι οι δήμοι πρέπει να έχουν το προσωπικό που απαιτείται. Ούτε το ένα προς ένα φτάνει. Θα έπρεπε να είστε πιο διεκδικητικοί. Μην τάζετε συνεχώς μόνιμες θέσεις. Κάντε τις. Οι δήμοι πρέπει να πάρουν τους υπαλλήλους που χρειάζονται μέσω ΑΣΕΠ και να μην μπλέκονται τα κόμματα, γιατί αυτοί πληρώνουν» απάντησε ο κ. Πατούλης.