Σκληρή ανακοίνωση κατά της συγκυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις δηλώσεις του υπεύθυνου για τη διεύρυνση της ΕΕ Επιτρόπου, Γιοχάνες Χαν, αναφορικά με την ανάγκη αναδιάρθρωσης των συνόρων Ελλάδας - Αλβανίας.

Ειδικότερα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί τους «κ. Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά να σταματήσουν εδώ και τώρα τη μυστική διαπραγμάτευση», αφού «αρκετά ζημιώθηκε η Ελλάδα με τα τετελεσμένα που ήδη προκαλούν στο Σκοπιανό».

Η ΝΔ, καταλήγοντας, καλεί τον επίτροπο Χαν να «συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του και να περιοριστεί στις αρμοδιότητές του».

Η πλήρης ανακοίνωση της ΝΔ:

Εμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας με τους κ. Τσίπρα και Καμμένο. Να πληροφορούμαστε από τον επίτροπο κ. Χαν ότι η κυβέρνηση συζητά να αλλάξει τα σύνορά μας με την Αλβανία! 
Η ΝΔ καλεί τους κ. Τσίπρα, Καμμένο και Κοτζιά να σταματήσουν εδώ και τώρα τη μυστική διαπραγμάτευση, που ως φαίνεται, κάνουν και με την Αλβανία. Αρκετά ζημιώθηκε η Ελλάδα με τα τετελεσμένα που ήδη προκαλούν στο Σκοπιανό. 
Οσο για τον επίτροπο Χαν, ας συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο ρόλος του και να περιοριστεί στις αρμοδιότητές του.

Από την πλευρά τους κυβερνητικοί κύκλοι, σχολιάζοντας την παραπάνω ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνουν λόγο για κατάρριψη από πλευράς ΝΔ «κάθε ρεκόρ γκάφας με καταιγιστικούς ρυθμούς», αφού «έσπευσε να υιοθετήσει την άστοχη δήλωση του Επιτρόπου Χαν, για να βγάλει μία πύρινη ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης».

Ωστόσο, όπως σημειώνουν οι κυβερνητικές πηγές «δυστυχώς για τη ΝΔ απάντησε η ίδια η Κομισιόν με τη διευκρίνισή της, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τον κ. Μητσοτάκη».

«Έμελλε να το ζήσει και αυτό η πατρίδα μας, να έχει αξιωματική αντιπολίτευση τους κ.κ. Μητσοτάκη και Γεωργιάδη», καταλήγουν οι κυβερνητικοί κύκλοι στο σχόλιό τους.