«Η ανείπωτη αυτή τραγωδία, θα σημαδεύει για πάντα τις καρδιές και το μυαλό μας. Το τραύμα δεν επουλώνεται εύκολα, γιατί οι ανθρώπινες ζωές δεν γυρίζουν πίσω» τόνισε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την παραχώρηση του ΚΤΕΟ Μεγάρων στο Πυροσβεστικό Σώμα.

«Έχουμε μπροστά μας την ευθύνη της επόμενης μέρας. Όχι μόνο να ανατάξουμε τις πληγείσες περιοχές, αλλά να υπερβούμε όλα εκείνα που δημιούργησαν τις προϋποθέσεις της τραγωδίας, που άνοιξαν τον δρόμο για την καταστροφή. Οφείλουμε, στη μνήμη των θυμάτων, να βάλουμε τέλος στις στρεβλώσεις δεκαετιών», υπογράμμισε η Ρένα Δούρου.

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά τον σύντομο χαιρετισμό της στην τελετή παράδοσης που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί στο ΚΤΕΟ Μεγάρων, επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης και στήριξης της Πυροσβεστικής και είχε την ευκαιρία να στείλει μήνυμα για τη μάχη που συνεχίζεται.

Παράλληλα, απευθυνόμενοι στους πυροσβέστες είπε: «Εσείς, οι γυναίκες και οι άνδρες της Πυροσβεστικής, ρίχνεστε πρώτοι στο μέτωπο της φωτιάς, με κίνδυνο της ζωής σας. Σε μια περίοδο που, εξαιτίας των μνημονιακών δεσμεύσεων, τα μέσα που έχετε στη διάθεσή σας είναι δραματικά περιορισμένα.

Σε μια περίοδο που, επιχειρείται με κάθε τρόπο να βρεθούν αποδιοπομπαίοι τράγοι και εξιλαστήρια θύματα. Σε μια περίοδο που, κάποιοι τολμούν να αμφισβητήσουν τον αγώνα του απλού πυροσβέστη για τον συνάνθρωπο», σημείωσε με νόημα η Ρένα Δούρου, απευθυνόμενη στους μάχιμους πυροσβέστες.

Η Περιφερειάρχης Αττικής τόνισε ότι η Περιφέρεια στέκεται στο πλευρό του Πυροσβεστικού Σώματος, στο πλαίσιο μια σχέσης συνεργασίας που οικοδομήθηκε με συνέπεια τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη χρηματοδότηση για την προμήθεια 35 νέων πυροσβεστικών οχημάτων.

Η Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε και στην απόπειρα δημιουργίας μιας παραμορφωτικής εικόνας ψευδών εντυπώσεων, από μερίδα των διαμορφωτών της κοινής γνώμης.

«Σε μια στιγμή εθνικής δοκιμασίας, συλλογικής προσπάθειας ανάταξης της κοινωνίας και αντιμετώπισης δυσλειτουργιών δεκαετιών, κάνουν μεγάλο λάθος όσοι επιχειρούν να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις, μέσα από τηλεοπτικούς σταθμούς, εφημερίδες, ιστοσελίδες, social media, και από κάθε άλλο δημόσιο βήμα.

Δεν στρέφονται σε βάρος ενός προσώπου, είτε πρόκειται για Περιφερειάρχη, δήμαρχο ή την Πυροσβεστική. Στρέφονται σε βάρος της αλήθειας, διαστρεβλώνοντας, παραποιώντας, αποσιωπώντας. Κατασκευάζοντας μια πραγματικότητα που, θεωρούν ότι τους βολεύει και εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Εμείς απαντάμε με συστηματική και σκληρή δουλειά. Με σεβασμό προς εκείνους που έφυγαν», ήταν τα λόγια της Ρένας Δούρου.