«Το βίντεο που δημοσιοποίησε σήμερα η «Καθημερινή» αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση είπε ασύστολα ψέματα ακόμη και για την εθνική τραγωδία», σημειώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη δημοσίευση του βίντεο για την έναρξη της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, που κόστισε τη ζωή σε 96 συναθρώπους μας και προκάλεσε την καταστροφή χιλιάδων κατοικιών στην ανατολική Αττική.

Όπως επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση, «το οπτικό υλικό επιβεβαιώνει ότι δεν υπήρξε κανένα σχέδιο οργανωμένου εμπρησμού, όπως υποστήριξε στη διαβόητη συνέντευξη Τύπου ο κ. Τζανακόπουλος. Πόσο μάλλον αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, όπως έχουν υπαινιχθεί οι κ. Τσίπρας και Σκουρλέτης».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, «το βίντεο επιβεβαιώνει ακόμη ότι υπήρχε χρόνος έγκαιρης παρέμβασης της πυροσβεστικής που δεν αξιοποιήθηκε. Γι αυτό και τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα είναι αμείλικτα:
* Γιατί καθυστέρησαν να φτάσουν τα πρώτα πυροσβεστικά οχήματα και να προλάβουν τη φωτιά πριν αυτή πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις;
* Τι ώρα πέταξαν τα πρώτα εναέρια μέσα στην περιοχή;
* Και κυρίως: Γιατί δεν δόθηκε ποτέ εντολή εκκένωσης στο Μάτι για να μην θρηνήσουμε 96 συμπολίτες μας;»

«Η κυβέρνηση αντί να στήνει επικοινωνιακές παραστάσεις, οφείλει να δώσει επιτέλους συγκεκριμένες απαντήσεις. Το οφείλει όχι μόνον στις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας, αλλά και σε όλους τους πολίτες που απαιτούν οι ευθύνες να εντοπισθούν και κυρίως να αποδοθούν», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία για το βίντεο ντοκουμέντο για το ξεκίνημα της φονικής πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική.