«Ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται πως είναι ο σύγχρονος Οδυσσέας. Απεδείχθη όμως ένας αδίστακτος μνηστήρας της εξουσίας, με μεγάλο κόστος για την Ελλάδα και τους Έλληνες», τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας το διάγγελμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την Ιθάκη για την ολοκλήρωση του γ' προγράμματος στήριξης.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, ο πρωθυπουργός «μίλησε σήμερα για «ημέρα λύτρωσης», αλλά είναι ο Ελληνικός λαός που πληρώνει τα δυσβάσταχτα λύτρα. Το αχρείαστο και επώδυνο Μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έληξε, αλλά τα προβλήματα είναι εδώ, παραμένουν και ταλανίζουν τον λαό».

'Οπως επισημαίνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, «οι τυχοδιωκτισμοί του κ. Τσίπρα το 2015, κόστισαν 200 δις ευρώ, οδήγησαν σε νέα σκληρότερα μέτρα, σε διαρκή επιτροπεία, διόγκωσαν το δημόσιο χρέος, έβαλαν θηλιά στο λαιμό του Ελληνικού λαού».

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες δεν ξεχνούν τις διχαστικές και τις πελατειακές λογικές, τον καθεστωτισμό, τον λαϊκισμό, την δημαγωγία, τις ψεύτικες υποσχέσεις, τον κυνισμό και την απανθρωπιά. Ακόμη και σήμερα δεν δίστασε να επιδοθεί σε κήρυγμα μίσους και διχασμού», σημείωνει στο σχόλιό της η κ. Γεννηματά.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως «Θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για τα χαμένα χρόνια και τις αχρείαστες θυσίες και όχι να πανηγυρίζουν. Το πρόγραμμά τους τελείωσε μαζί τελειώνει και η καταστροφική Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

«Η Ελλάδα μπορεί. Μπορεί να κάνει μια νέα αρχή. Το «Ελληνικό Δαιμόνιο», οι ζωντανές δυνάμεις στην παραγωγή και στην Κοινωνία, έχουν την δύναμη σε μια εποχή ραγδαίων αλλαγών να προλάβουν το τραίνο της ανάπτυξης, των νέων θέσεων εργασίας, της Κοινωνικής Δικαιοσύνης και Συνοχής», αναφέρει η κ. Γεννηματά.

Όμως, όπως τονίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής «χρειάζεται όμως ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ και Αλλαγή Πολιτικής. Όχι με όρους του παρελθόντος. Όχι με όρους μιας «δανεικής ευημερίας». Όχι με νέες διχαστικές λογικές του τύπου «φύγετε εσείς για να έρθουν οι άλλοι». Δεν θα μείνουμε στο ίδιο έργο θεατές».

«Να υπάρξει επιτέλους Προοδευτική Διακυβέρνηση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το κοινό καλό. Κράτος που να υπηρετεί και όχι να δυναστεύει. Πολιτική που σέβεται και δεν εκμεταλλεύεται τον πολίτη, που νοιάζεται για τον άνθρωπο και την Αξιοπρέπειά του. Διακυβέρνηση που να εμπνέει και να  ενώνει το λαό και όχι να τον διχάζει», καταλήγει η κ. Φώφη Γεννηματά στην ανακοίνωσή της με αφορμή το διάγγελμα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, για την έξοδο από τα μνημόνια.