«Η χώρα μπορεί πλέον να ανακτήσει τη θέση της. Έγινε το μεγάλο βήμα» επεσήμανε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη σε τηλεοπτική τοποθέτησή της στον ΑΝΤ1.

Όπως σημείωσε η κ. Γεροβασίλη, «η χώρα είναι πλέον εκτός μνημονίων, η κυβέρνηση υλοποίησε την υπόσχεσή που είχε δώσει πριν τρία χρόνια στον ελληνικό λαό»

«Η χώρα πέρασε δύσκολα, ωστόσο την απόλυτη ευθύνη για αυτό έχουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις που δεν κατάφεραν να βγάλουν τη χώρα από τα μνημόνια ούτε με το πρώτο, ούτε με το δεύτερο. Η Αριστερά κατάφερε ότι δεν είχαν πετύχει όλοι οι προηγούμενοι.», τόνισε η η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Αναφορικά με την όποια παροχολογία από την Κυβέρνηση ενόψει και των εκλογών, η κ. Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε: «η προσπάθεια να ακυρώσουμε την ομιλία Τσίπρα στην ΔΕΘ, λέγοντας ότι θα αφορά σε παροχολογία δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Τα κλισέ επαναλαμβάνονται, όπως συνέβη και με τις δηλώσεις μετά το διάγγελμα Τσίπρα, οι οποίες νομίζω ότι ήταν γραμμένες από πριν». 

Σύμφωνα με την κ. Γεροβασίλη, «η κυβέρνηση θα τα καταφέρει παλεύοντας υπέρ του κοινωνικού κράτους και υπέρ αυτών που υπέστησαν τα περισσότερα την εποχή των μνημονίων».

«Η χώρα έχει ανάγκη ένα σχέδιο που η κυβέρνηση το έχει ήδη παρουσιάσει στον ελληνικό λαό για τη δίκαιη ανάπτυξη για την επόμενη μέρα με συγκεκριμένα μέτρα και χρονοδιαγράμματα. Στόχος η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας για να μην γυρίσουμε ποτέ πίσω», κατέληξε η κ. Γεροβασίλη.