Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε ο διάλογος μεταξύ της βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Βαγγέλη Παπαδημητρίου, με αφορμή τη νέα εισβολή σήμερα τα ξημερώματα της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στο υπουργείο Εξωτερικών.

Συγκεκριμένα, Ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε πως ούτε ο ίδιος ούτε και οι απλοί πολίτες δε φοβούνται το Ρουβίκωνα, με την κ. Μπακογιάννη να απαντά πως ούτε και ο Παύλος Μπακογιάννης δεν φοβόταν τη 17 Νοέμβρη.

Δείτε τον πλήρη διάλογο ανάμεσα στο δημοσιογράφο και τη βουλευτή:

Παπαδημητρίου: Δεν υπάρχει θέμα αποδοχής της βίας, αλλά δεν κατάλαβα πώς είναι δυνατόν οι ενέργειες του Ρουβίκωνα να συνδέονται με την ανασφάλεια των πολιτών… Στο σπίτι του απλού πολίτη δεν μπαίνει ο Ρουβίκωνας.
Μπακογιάννη: Μπήκε στο συμβολαιογραφείο… Ο συμβολαιογράφος είναι απλός πολίτης. Για να πάρει το κομπιούτερ του, τα έπιπλα του, έδωσε το υστέρημά του… Αυτός λοιπόν ο συμβολαιογράφος απειλείται ότι θα του κάνουν γυαλιά – καρφιά το γραφειάκι του, διότι μιλάμε πολλές φορές για γραφειάκια…

Παπαδημητρίου: Εγώ δεν φοβάμαι πάντως ότι θα μού κάνει επίθεση στο σπίτι ο Ρουβίκωνας.
Μπακογιάννη: Και ο Παύλος Μπακογιάννης δεν φοβόταν ότι θα τον σκοτώσει η 17 Νοέμβρη, και τον σκότωσε.

Παπαδημητρίου: Δεν είναι Ρουβίκωνας η 17Ν. Δε φοβάται ο απλός πολίτης το Ρουβίκωνα.
Μπακογιάννη: Ο απλός πολίτης νοιώθει ότι ξεφτιλίζεται κ. Παπαδημητρίου, έμενα το υπουργείο Εξωτερικών είναι σύμβολο στο μυαλό μου… Δε θέλω να λένε αύριο το πρωί ότι η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι.

Παπαδημητρίου: Μήπως το μεγεθύνουμε αυτό;
Μπακογιάννη: Και η φραστική βία είναι βία… Και δεν πρέπει να διαχωρίζουμε τη βία σε ακροδεξιά και ακροαριστερή, όλες είναι καταδικαστέες.