Μήνυμα ενότητας, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, επέλεξε να στείλει από τη Δεσκάτη Γρεβενών ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας έτσι και στην επιχείρηση πόλωσης από την κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την περιοδεια του στη μονοεδρική περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας από τη Δεσκάτη, όπου τον υποδέχθηκαν οι κάτοικοι στην κεντρική πλατεία και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δημήτρη Καταστέργιο. 

Μιλώντας τους κατοίκους στο δημαρχείο της πόλης, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε χαρακτηριστικά:
«Ξεκινώ από ένα τόπο ευλογημένο, που βρίσκεται σε γεωγραφική και ψυχολογική καρδιά της Ελλάδας κ εδώ είμαι σίγουρος ότι χτυπα και η καρδιά της ΝΔ. Έχω ξεκινήσει εδώ και 2,5 χρόνια εκτενές προγραμμα περιοδειών για να παρουσιάσω το προγραμμα ΝΔ για μήνυμα αισιοδοξίας απέναντι στο γκρίζο αξίζουμε καλύτερα από σημερινή κυβέρνηση που έχει καθηλώσει τη χώρα σε παρατεταμένη κατάσταση παρακμής έχει συρρικνώσει τα διαθέσιμα εισοδήματα και έχει ξεχάσει την Ελλάδα της περιφέρειας. Για εμάς η Ελλάδα είναι η μια, πρέπει όλοι οι πολιτες να εχουν ίσες ευκαιρίες για ανάπτυξη. Έχετε ένα τόπο με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, αλλά για να τα αξιοποιήσει κάθε τόπος χρειάζεται στήριξη και οι δήμοι μεγαλύτερους βαθμούς αυτονομίας για να μπορούν να λειτουργήσουν. Έχουμε συγκεκριμένο περιφερειακό σχέδιο και σχέδιο για τους ορεινούς δήμους. Όπως και συγκεκριμένο σχέδιο για τον πρωτογενή τομέα. Οι αγρότες σήμερα τιμωρούνται, όσο περισσότερα πετυχαίνεις τόσο περισσότερο πληρώνεις, αυτή είναι η λογική των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Το πρόβλημα των ελληνοποιήσεων των προϊόντων θα το αντιμετωπίσουμε. Για τη ΝΔ μια γενναία φορολογική μεταρρύθμιση είναι ο πυλώνας της οικονομικής μας πολιτικής. Εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής 9% για εισοδήματα 10.000 ευρώ και ένα νέο ασφαλιστικό  σύστημα το οποιο θα παρουσιάσω στη ΔΕΘ»

«Πρέπει να μιλησουμε για την Ελλάδα του μέλλοντος. Ταλαιπωρηθήκαμε αυτά τα 8 χρόνια και ειδικά τα τελευταία 3 χρόνια, θα είχαμε βγει από την κρίση το 2014 και θα είχαμε αποφύγει αυτό το αχρείαστο, άτυπα λεγόμενο, τέταρτο μνημόνιο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θέλω από δω να στειλω μήνυμα εθνικής αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης, για κάθε έλληνα και ελληνίδα ξεχωριστά. Όσο η κυβέρνηση επενδύει στην πόλωση, στο διχασμό και στο χθες, τόσο εγώ θα μιλώ για το αύριο και για το σχέδιο μου για την επόμενη μερα. Να ζητάτε από τα κόμματα να σας λένε το σχέδιο τους. Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές τόσο θα ακούγεται το σχέδιο μας.Αξίζουμε καλύτερα δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση. Πρέπει να πάρουμε τις τύχες του τόπου στα χέρια μας. Σας ζητώ να με εμπιστευτείτε, να με εμπιστευτείτε, να πάμε ενωμένοι την Ελλάδα μπροστά», τόνισε παράλληλα.

Όπως του ανάφερε ο κ. Καταστέργιος, «η Δεσκάτη είναι μια γεωργοκτηνοτροφική περιοχή και οι αγρότες αισθάνονται ότι η πολιτεία τους έχει εγκαταλείψει, καθώς δεν αποδίδουν καρπούς οι κόποι τους».

«Στο δικό μας σχέδιο για την Ελλάδα του αύριο κανεις δεν μένει πίσω. Δεν υπάρχουν δυο Ελλαδες του αύριο. Το ίδιο μπροστά μπορούν να πάνε οι ορεινες, με τις αστικες περιοχες. Ο κάθε τόπος μπορεί να αξιοποιήσει τα δικά του συγκριτικά πλεονεκτήματα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.