Ο ανασχηματισμός ήταν κατώτερος των περιστάσεων και των προκλήσεων, «χωρίς στίγμα, όραμα και πρόσημο», σύμφωνα με τον Τομεάρχη Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστο Σταϊκούρα.

Συγκεκριμένα για το ζήτημα της καθαρής εξόδου από τα μνημόνια, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε στη συνέντευξή του στην κυριακάτική «Kontra News» ότι δεν θα υπάρξει καμία ουσιαστική αλλαγή στην καθημερινότητα του πολίτη και η χώρα θα συνεχίσει να ζει τη δική της «Οδύσσεια».

Καταλογίζει, τέλος, τρία οικονομικά λάθη στην κυβέρνηση που όπως λέει, θα διορθώσει η ΝΔ. Αυτά είναι: Πρώτον, το μίγμα δημοσιονομικής πολιτικής, με την «υπερ-φορολόγηση» νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Δεύτερον, «η κυβερνητική ανικανότητα υλοποίησης ενός συνεκτικού σχεδίου μεταρρυθμίσεων, έχει οδηγήσει σε υποχώρηση την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».

 Και τρίτον, «η κυβερνητική αδυναμία εκτέλεσης του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, έχει στερήσει ρευστότητα από την πραγματική οικονομία».