Το ενδεχόμενο τα Λατινικά να διδάσκονται, πλέον, στην Α' ή στη Β' Λυκείου εξετάζει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Ειδικότερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Epsilon», ο υπουργός Παιδείας ανέφερε πως είναι ανοικτός στην πρόταση τα Λατινικά να διδαχθούν σε μια άλλη τάξη πλην της  Γ' Λυκείου, όπου αναμένεται να αντικατασταθούν από την Κοινωνιολογία βάσει της πρότασης για το νέο εξεταστικό σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραπάνω πρόταση, έρχεται στο περιθώριο της πίεσης και των οξύτατων αντιδράσεων στην κατάργηση της διδασκαλίας των Λατινικών στη Γ Λυκείου για τους υποψηφίους των σχολών ανθρωπιστικών σπουδών οι οποίες εντείνονται μάλιστα και από ακαδημαϊκούς του εξωτερικού.

Παράλληλα έχει ξεκινήσει συλλογή υπογραφών με αίτημα της ανάκλησης της απόφασης για την κατάργηση των Λατινικών στην Γ Λυκείου.

Μάλιστα κείμενο που εξέδωσε η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, στο οποίο και τοποθετείται επί του ζητήματος έχει ήδη συγκεντρώσει 4.300 υπογραφές , συμπεριλαμβανομένων και αυτών ακαδημαϊκών του εξωτερικού.