Για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών έως και 35% από 1/1/19 δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα του Βελλίδιεου Συνεδριακού Κέντρου στη ΔΕΘ, τονίζοντας πως η φορολογία των επιχειρήσεων θα μειωθεί από 29% σε 25%, σε βάθος τετραετίας.

«Μειώνουμε τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, με εισόδημα πάνω από 7.000 ευρώ, εώς και 35%, μειώνοντας το συντελεστή για την κύρια σύνταξη από 20% σε 13,3 %. Αντίστοιχη μείωση εώς και 35% θα ισχύει και για τους αγρότες».

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός θα ληφθεί «πρόσθετη μέριμνα για όλους τους μηχανικούς, γιατρούς, δικηγόρους, μειώνουμε τις εισφορές για επικουρική σύνταξη και εφάπαξ στο ελάχιστο που ισχύει σήμερα, δηλαδή τα 64,5 ευρώ/μήνα. Μια παρέμβαση που θα ελαφρύνει δραστικά εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες, γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και αγρότες και θα αυξήσει το διαθέσιμο εισόδημα τους».

Αρχής γενομένης από τη 1/1/19 και σε βάθος τετραετίας, μειώνουμε επίσης τη φορολογία των επιχειρήσεων κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες, από 29% που είναι σήμερα, στο 25%.