«Οι Έλληνες ανέλαβαν τις ευθύνες τους, η Ευρώπη έδειξε την αλληλεγγύη της, και τα καταφέραμε» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Ντομπρόβσκι, η περιπέτεια δεν έχει τελειώσει ακόμη και πρέπει να παραμείνει η Ελλάδα σταθερά στην πορεία των μεταρρυθμίσεων. Με «υπεύθυνες δημοσιονομικές πολιτικές», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις , «θα υπάρξει ανάπτυξη και θα ανέβει και το επίπεδο ζωής για τους Έλληνες».

Σύμφωνα με τον κ. Ντομπρόβσκις, κάποτε «οι Έλληνες μάς ανησύχησαν με τις επιλογές τους, αλλά τελικά η Ελλάδα μπορεί να μας εκπλήξει ευχάριστα».

Ο κ. Ντομπρόβσκις δεσμεύτηκε πως «η Ευρώπη θα παραμείνει αρωγός της Ελλάδας, στην προσπάθειά της να επανέλθει στην κανονικότητα».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, «σημαντικό βήμα προόδου για το προσφυγικό αποτέλεσε η κοινή δήλωση Ελλάδας- Τουρκίας» που «σε συνδυασμό με την οικονομική ενίσχυση και τις ευρωπαϊκές δυνάμεις συνοριοφυλακής έχουν φέρει αποτελέσματα».

«Η αποφασιστική δράση έχει δώσει αποτελέσματα» τόνισε ο κ. Ντομπρόβσκις, σημειώνοντας πως «όλα τα κράτη οφείλουν να επιδείξουν την αλληλεγγύη τους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να αποδείξει τις αξίες της που αποτελούν το συνδετικό της υλικό».

«Ο Αριστοτέλης, είπε πως η αρετή είναι η μέση λύση ανάμεσα σε δύο ακραίες απόψεις», τόνισε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, «και είναι οι κοινές αξίες μας που μας επιτρέπουν να συνυπάρχουμε στην Ένωση».