Προβάδισμα 4,9% της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Κάπα Research για λογαριασμό της εφημερίδας το «Έθνος».

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ποσοστό 32%, έναντι του 27% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Συγκεκριμένα, ως προς την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 24,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 19,8%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 7,9% και ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής (6,7%) και ΚΚΕ (5,6%).

Οι ΑΝΕΛ σε άλλη μία δημοσκόπηση φαίνεται να μην εξασφαλίζουν την είσοδό τους στη Βουλή καθώς δεν ξεπερνούν το 2,5%.

Όσον αφορά στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει 32% ενώ ο Αλέξης Τσίπρας 27%.

Όσον αφορά την επιθυμία για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, το 53% των ερωτηθέντων θέλει εξάντληση της τετραετίας, ενώ αναφορικά με την περικοπή των συντάξεων, το 43% ζητά να ακυρωθεί το μέτρο έστω και μονομερώς. 

Αξίζει σημειώσουμε ότι οι αναποφάσιστοι και όσοι απέχουν ή σκοπεύουν να ψηφίσουν λευκό ή άκυρο αθροίζονται στο 21,4%.

Η προηγούμενη δημοσκόπηση της Κάπα Research

Να υπενθυμίσουμε πως στην τελευταία δημοσκόπηση από την ίδια εταιρεία τον Ιούλιο, η Κάπα Research έδινε προβάδισμα 5,5 ποσοστιαίων μονάδων στη Νέα Δημοκρατία.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ βρισκόταν πρώτη με 23,3%, ενώ ακολουθούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,8%. Τρίτο κόμμα ήταν η Χρυσή Αυγή με 8,7% και στην τέταρτη θέση βρισκόταν το Κίνημα Αλλαγής με 6,9%. Με 5,7% βρίσκεται στην πέμπτη θέση το ΚΚΕ. Εκτός Βουλής έμεναν οι ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων και Λαϊκή Ενότητα, με 2%, 2,6% και 1,5% αντίστοιχα.

Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 31% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα με το 42% να θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό «κανέναν από τους δύο».