Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου αναφορικά με τις περικοπές των συντάξεων εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

«Τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1.5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών.», σημειώνει η Νέα Δημοκρατία για την ομιλία του κ. Τσακαλώτου στο Λονδίνο ενώπιον των ξένων επενδυτών, κατά τη διάρκεια του 13ου Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

 Σύμφωνα με τη ΝΔ, «χαμογελώντας και… αγγλιστί, ο κ. Τσακαλώτος είπε επί λέξει ότι "δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος"».

«Έτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.