«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια απέδειξε ότι η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Η Ελλάδα όμως δεν μπορεί να είναι όμηρος των εξελίξεων στην γειτονική μας χώρα», σημειώνει σε δήλωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, επαναλαμβάνοντας πως η Νέα Δημοκρατία «δεν πρόκειται να κυρώσει αυτή τη συμφωνία».

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, οι κ. Τσίπρας και Καμμένος οφείλουν να «συναισθανθούν επιτέλους τις τεράστιες ευθύνες τους».
 
«Δεν μπορούν άλλο να παριστάνουν ότι συγκυβερνούν επειδή, για εκείνους, νυν υπέρ πάντων είναι η καρέκλα», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μαρία Σπυράκη, αναφορικά με το δημοψήφισμα των Σκοπίων για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η πλήρης δήλωση της Μαρίας Σπυράκη:

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια απέδειξε ότι η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Η Ελλάδα όμως δεν μπορεί να είναι όμηρος των εξελίξεων στην γειτονική μας χώρα. Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να κυρώσει αυτή τη συμφωνία. Όσο για τους κ. Τσίπρα και Καμμένο ας συναισθανθούν επιτέλους τις τεράστιες ευθύνες τους. Δεν μπορούν άλλο να παριστάνουν ότι συγκυβερνούν επειδή, για εκείνους, νυν υπέρ πάντων είναι η καρέκλα».