Δριμεία επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά εναντίον της εκπροσώπου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μαρίας Σπυράκη, για τη συνάντηση της με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, εξαπέλυσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, καλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, να την αποπέμψει άμεσα.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, «η κα Σπυράκη συνελήφθη ψευδόμενη κατ’ εξακολούθηση για τις μυστικές συναντήσεις της, κατ’ εντολή του κ. Μητσοτάκη, με τον Ζόραν Ζάεφ»
 
«Χθες η ΝΔ δε βρήκε λέξη να πει για την αποκάλυψη ότι ζήτησε από τον Πρωθυπουργό της πΓΔΜ να μην αναζητηθεί λύση με τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά σε δεύτερο χρόνο εάν ο κ. Μητσοτάκης έρθει στην εξουσία, προκειμένου να μη διασπαστεί προεκλογικά η ΝΔ», συνεχίζει το μέγαρο Μαξίμου.
 
Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, «σήμερα αποκαλύπτεται ότι ο «τυχαίος καφές» της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ είχε κανονιστεί μέχρι την τελευταία του λεπτομέρεια από το διπλωματικό γραφείο του κ. Μητσοτάκη και η συνάντηση δεν ήταν τόσο «τυχαία», αλλά έγινε στο ξενοδοχείο «Courtyard by Mariott Brüssels», στο οποίο διέμενε η επίσημη αποστολή του Ζόραν Ζάεφ».
 
«Το μόνο που μένει στον κ. Μητσοτάκη, είναι να αποπέμψει άμεσα την «ειδική απεσταλμένη του», καταλήγει το μέγαρο Μαξίμου.