Σε εξέλιξη βρίσκεται η 6η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου με τη συμμετοχή του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του προέδρου της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, που πραγματοποιείται στην Ελούντα της Κρήτης.

Τον 'Ελληνα πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ομογένειας, Τέρενς Κουίκ, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθης Γιαννακίδης και ο υφυπουργός Εργασίας αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος.

Ο πρωθυπουργός είχε διμερείς συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ενώ ακολούθησαν κατ' ιδίαν επαφές με τους ηγέτες των δύο χωρών και πραγματοποιήθηκαν τριμερείς διαβουλεύσεις των αντιπροσωπειών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.

Θα ακολουθήσει υπογραφή Συμφωνίας και Μνημονίων Συνεργασίας, ενώ θα πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, και τον πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, κ. Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.