Σαφείς και ξεκάθαρες αποστάσεις από το εναλλακτικό σχέδιο για τη Συμφωνία των Πρεσπών του Πάνου Καμμένου λαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου. 

Αδειάζοντας επί της ουσίας τον Πάνο Καμμένο, ανώτατες κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν για την προσήλωση της «ελληνικής Κυβέρνησης στη Συμφωνία των Πρεσπών», τονίζοντας ότι η «Ελλάδα σέβεται τις συνταγματικές διαδικασίες στη γείτονα και στηρίζει τις προσπάθειες του κ. Ζάεφ να υλοποιήσει τις προϋποθέσεις για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία».

Οι συγκεκριμένες δηλώσεις έρχονται, ουσιαστικά, σε απάντηση κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Αμερικανό ομόλογο του στρατηγό ε.α. Τζέιμς Μάτις, και άλλους αξιωματούχους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο υπουργός Άμυνας, κ. Καμμένος, εξέφρασε την πεποίθηση πως η συμφωνία δεν θα καταφέρει να επικυρωθεί στην πΓΔΜ, ενώ κατέθεσε και ένα εναλλακτικό σχέδιο, το όποιο, όπως εξήγησε, θα υλοποιεί μεν τους ίδιους γεωπολιτικούς στόχους με τη Συμφωνία των Πρεσπών, χωρίς, όμως, να αγγίζει το θέμα του ονοματολογικού.