Σφοδρή επίθεση εναντίον της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για καταστροφολογία που φτάνει σε σημείο να θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα της Ελλάδας, αρκεί να εξυπηρετούνται οι όποιες στενές πολιτικές σκοπιμότητες της δεξιάς παράταξης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η Νέα Δημοκρατία συνεχίζει να καταστροφολογεί, παρά το ότι κανένα από τα σενάρια που προέβαλε όλο το προηγούμενο διάστημα δεν επαληθεύτηκε, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να υποστηρίζει πως το ίδιο θα συμβεί και με τη μη περικοπή των συντάξεων.

«Δεν περίμενα ότι θα σπεκουλάρετε και στις τράπεζες», τόνισε σε υψηλούς τόνους ο Ευκλείδης Τσακαλώτος προς τη Νέα Δημοκρατία. «Δεν σας νοιάζει τίποτα, αρκεί να φύγει ο Τσίπρας, ποντάρετε στην καταστροφή», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Στη συνέχεια, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία να σταματήσει την «καταστροφολογία» για τις τράπεζες. Επικαλέστηκε, μάλιστα, τον ιστορικό Γιώργο Μαυρογορδάτο και τις αναφορές που κάνει στην κριτική που ασκούσε η τότε Δεξιά στον Ελευθέριο Βενιζέλο με σχόλια όπως «ας πάει στο διάολο η χώρα, εμείς δεν θέλουμε τον Βενιζέλο».

«Αυτή είναι η παράταξη της Δεξιάς», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφορικά με τη στάση που τηρεί διαχρονικά η Νέα Δημοκρατία.