Στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, και τις δηλώσεις του περί Δικαιοσύνης, που τις προηγούμενες ημέρες προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις, απαντά με ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Να υπενθυμίσουμε πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας τάχθηκε υπέρ της αναγκαιότητας να υπάρξουν φυλακίσεις ενόψει της προεκλογικής περιόδου, στην ομιλία του στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, με τους εισαγγελείς εκφράζουν με την παραούσα ανακοίνωσή τους τη δυσαρέσκειά τους για το διαχρονικό φαινόμενο. «Η απονομή της δικαιοσύνης στη χώρα μας αποτελεί, διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα, πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης», σημειώνουν, χαρακτηριστικά.

Η Ένωση Εισαγγελέων καλεί τα μέλη της κυβέρνησης να «παύσουν εφεξής να στέκονται με παρεμβατική διάθεση απέναντι στη δικαιοσύνη και τους ανεπηρέαστους από πολιτικές σκοπιμότητες λειτουργούς της για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων τους».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων:

Με αφορμή πρόσφατες αναφορές Υπουργού της Κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης,  η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει, για μια ακόμη φορά, τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η απονομή  της Δικαιοσύνης στη χώρα μας αποτελεί, διαχρονικά και υποκριτικά για το πολιτικό σύστημα, πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης.

Καλεί τους εκπροσώπους της κυβέρνησης:

  •  Να παύσουν εφεξής να στέκονται με παρεμβατική διάθεση απέναντι στη Δικαιοσύνη και τους ανεπηρέαστους από πολιτικές σκοπιμότητες λειτουργούς της για τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων  τους και
  • Να σεβαστούν και να θωρακίσουν έμπρακτα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη  ανεξαρτησία της,  που αποτελεί δικλείδα ασφαλείας του πολιτεύματος.