Απάντηση στις αναφορές που τον θέλουν να καταγγέλλει στο Υπουργικό Συμβούλιο της περασμένης Τρίτης ότι η κυβέρνηση πληρώθηκε από τον Τζορτζ Σόρος έδωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος διέψευσε ότι υπήρξε δική του αναφορά στο υπουργικό για 50 εκατομμύρια ευρώ του Σόρος στην κυβέρνηση και απέδωσε τιις πληροφορίες αυτές «σε επιχείρηση αντιπερισπασμού πόνου» από «τα ορφανά του Σημίτη μετά τη παραζάλη τους από προφυλάκιση Παπαντωνίου».

Επικαλείται, μάλιστα, ως απόδειξη τα πρακτικά του Υπουργικού Συμβουλίου και τους παρόντες.

Την καταγγελία για τις αναφορές Καμμένου είχε κάνει ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος, αναφερόμενος σε όσα συνέβησαν στο Υπουργικό Συμβούλιο, και ουσιαστικά υπήρξαν η αφορμή της παραίτησής του, είχε δηλώσει στο ΚΡΗΤΗ TV: «Ο εν λόγω κύριος είπε πολλά. Και τι δεν είπε, δηλαδή. Είπε για μυστικά κονδύλια. Είπε ακόμα ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την κυβέρνηση για να αγοράσει ξένους». 

Την Πέμπτη,απαντώντας στις καταγγελίες του Νίκου Κοτζιά, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, διέψευσε ότι υπήρξαν παρόμοιες αναφορές από τον Πάνο Καμμένο.

«Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα. Ο Νίκος Κοτζιάς είναι ένας πνευματικός άνθρωπος, τον αγαπάμε. Δεν θα με βάλετε σε αυτή τη διένεξη. Τον αγαπάω, τον σέβομαι. Δεν έχω ακούσει εγώ τον Καμμένο να λέει τέτοια πράγματα» είπε ο κ. Σπίρτζης.