Στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, περί πειρατών που λυμαίνονται την ενεργειακή περιουσία της Τουρκίας στη Μεσόγειο απάντησε ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ, στο υπουργείο Αμύνης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος τόνισε, χαρακτηριστικά πως «όλοι ξέρουμε ποιοι είναι οι πειρατές του Αιγαίου», ενώ πρόσθεσε πως «οι πειρατές κρίνονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ». 

«Η Ελλάδα δεν προκαλεί κανέναν και δεν υποχωρεί ούτε χιλιοστό», τόνισε ο κ. Καμμένος, «τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της ΕΕ».

Όσον αφορά στη μη επιστροφή της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα, ο υπουργός Άμυνας τη χαρακτήρισε ως «προσβολή νεκρού».

«Κάθε πλοίο που εντάσσεται στο πολεμικό μας ναυτικό δείχνει και την ισχύ μας. Δεν θα επιτρέψουμε τον φυσικό πλούτο της ανατολικής Μεσογείου να τον εκμεταλλευθούν κάποιοι άλλοι. Τα πλοία μας δείχνουν την ισχύ μας. Δεν θα αφήσουμε σε κανέναν ληστή να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντα μας στην περιοχή» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τελετής καθέλκυσης μίας νέας κορβέτας του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

«Η Τουρκία δεν πρόκειται ποτέ να επιτρέψει τις προσπάθειες κάποιων να αποσπάσουν εκβιαστικά τους φυσικούς πόρους της Ανατολικής Μεσογείου, εξαιρώντας εμάς και τους Τουρκοκύπριους», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος εκτόξευσε νέες απειλές: «Όσοι πιστεύουν πως θα μπορούσαν να λάβουν μέτρα σε βάρος της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ή στο Αιγαίο, έχουν αρχίσει να συνειδητοποιούν ότι έκαναν ένα "τεράστιο" λάθος», είπε σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Υπογράμμισε δε ότι η χώρα του δεν θα αφήσει κανέναν «ληστή» να εκμεταλλευθεί τα συμφέροντά της και συμπλήρωσε ότι «προστατεύουμε μόνο τα δικαιώματα της χώρας και των αδελφών μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε εξάλλου ότι η Τουρκία έχει μειώσει την εξάρτησή της από άλλες χώρες στην αμυντική βιομηχανία από 80% σε 35%.